fbpx

Wat is radiofrequentie?

 

 

Alledaagse levensgebeurtenissen en -omstandigheden, trauma en zelfs veroudering, veranderen en beschadigen weefsels en cellen, zowel bij dieren als bij mensen. INDIBA is een technologie die zich op al deze veranderingen richt en ze kan herstellen met behulp van een unieke combinatie van effecten. Nieuwsgierig? Lees verder.

 

In feite reguleert en stimuleert INDIBA weefselcellen om te doen wat ze normaal doen, maar dan efficiënter. Hoe? Door gebruik te maken van een specifieke frequentie van 448 kHz, die belangrijke biologische en metabolische processen van de celfysiologie regelt1; en de klassieke hyperthermie die door de radiofrequentie wordt opgewekt2,3,4. De behandelde weefsels krijgen dus een gecombineerde elektrische en thermische stimulatie met spectaculaire resultaten.

 

Elektrische Stimulatie (subthermia)

De elektrische stimulatie komt van de specifieke frequentie van 448 kHz, die 3 effecten kan genereren op cellulair en moleculair niveau1:

 • Proliferatie van stamcellen en fibroblasten
 • Differentiatie van stamcellen
 • Antiproliferatie (of pro-apoptose) in beschadigde cellen, zoals tumorcellen

Naast deze 3 effecten stimuleert het ook de weefselregeneratie, de synthese van kraakbenige matrix, en verhoogt het de microcirculatie met een onmiddellijk drainage-effect1. Al deze effecten samen resulteren in een versneld herstel van weefselletsels, pijn- en ontstekingscontrole.

In de klinische toepassing zijn deze effecten nuttig voor:

 • Reabsorptie van hematomen en oedemen.
 • Revascularisatie van huidtransplantaties.
 • Pijnbestrijding (pijnstiller).
 • Anti-inflammatoire werking.

Omdat de radiofrequentie van 448 kHz, gebruikt bij een zeer laag vermogen, GEEN temperatuurstijging in het weefsel veroorzaakt (zie Thermische effecten hieronder), KAN zij worden GEBRUIKT tijdens de acute stadia van een verwonding, onmiddellijk na een operatie om het herstel te bespoedigen, of in elk geval waarin warmte gecontra-indiceerd is, waardoor RF 448 kHz een verbazingwekkende bondgenoot is in de vroegste stadia van de behandeling.

 

Snelle tip: wist u dat INDIBA acute pijn en ontsteking snel en zonder gebruik van medicijnen kan verminderen en onder controle kan houden?

 

Thermische effecten (hyperthermia)

INDIBA apparaten leveren de radiofrequente stroom met behulp van een specifieke reeks parameters: Intensiteit (hoeveelheid vermogen) en tijd, die zullen interageren met de weerstand die de weefsels bieden aan de stroom. De elektrische effecten kunnen worden gebruikt zonder de temperatuur te verhogen wanneer de intensiteit in het apparaat zeer laag is ingesteld. Wanneer de intensiteit van de stroom wordt verhoogd, stijgt de temperatuur in het weefsel als gevolg van de weerstand van dat weefsel tegen de stroom, het zogenaamde Joule-effect, met de volgende resultaten2,3,4:

 • Verhoging van de bloedtoevoer naar het behandelde gebied en drainage.
 • Zuurstof, meer voedingsstoffen, en andere elementen komen van het immuunsysteem.
 • Verwijdering van metabolieten en vochtoverschotten om ontsteking en oedeem te verminderen.
 • Grote pijnbestrijding.

 

Snelle tip: Wist u dat INDIBA ook kan worden gebruikt in chronische stadia, waardoor de dosis van geneesmiddelen kunnen worden verlaagd of zelfs helemaal niet meer hoeven te worden gebruikt?

 

Het Joule-effect volgt de wet van Joule, die stelt dat de warmte (H) afhangt van de intensiteit (I) van de RF-stroom, de weerstand (R) van het weefsel tegen die stroom, en de tijd (t) dat het weefsel aan die stroom wordt blootgesteld.

Met andere woorden, naarmate het vermogen en/of de tijd toeneemt, en het weefsel beter bestand is tegen RF, zal de ontstane temperatuur hoger zijn.

Naast het elektrische en thermische effect is een derde belangrijk aspect van de INDIBA-technologie dat ze in een gesloten circuit werkt, wat betekent dat ze dieper kan gaan, en op een niet-invasieve manier, dan om het even welke andere technologie. Daarom kan zij structuren bereiken die op een andere manier onmogelijk te bereiken zijn zonder invasief te zijn,5,6. Om te begrijpen hoe INDIBA werkt en om de beste behandelingen uit te voeren, is het van cruciaal belang om deze basisbeginselen van de fysica te begrijpen.

Maar maak je geen zorgen! Het is niet zo ingewikkeld als het klinkt! Er zijn een paar trucjes die je kunt toepassen om een goede behandeling uit te voeren en verbluffende resultaten te krijgen. En wie kan u het beste over deze resultaten vertellen dan onze gebruikers:

 

Dramatische pijn- en ontstekingscontrole – Michela Arena (Spanje) – Zie het verslag

 

Chronische ontstekingscontrole – Sarah Robinson (UK)

 

Weefselherstel – Verity Perrott (UK)

 

Regeneratie en wondherstel – Margarita López (Spanje) – Zie het verslag

Voor: week 1 | Na: week 4

 

 

Word je nu nieuwsgieriger?

Het is tijd voor u om INDIBA Animal Health te proberen!

Start uw gratis proef vandaag+.

+ Gratis proberen, geen koopverplichting. Maximaal 3 maanden. Inclusief volledige opleiding, technische ondersteuning, alle accessoires.

 

Referenties:

 1. INDIBA onafhankelijk onderzoek in celtherapie en pijn – Bezoek onze hub Wetenschappelijke literatuur
 2. Kumaran B., Herbland A., Watson T. Continue 448 kHz capacitieve resistieve monopolaire radiofrequentie induceert grotere veranderingen in de diepe bloedstroom vergeleken met gepulseerde kortegolf: een cross-over studie bij gezonde volwassenen.
 3. Tashiro T.,et.al. Effect van Capacitieve en Weerstandselektrische overdracht op hemoglobineverzadiging en weefseltemperatuur.
 4. Yakota Y., et.al. Effect van Capacitieve en Resistieve Elektrische Overdracht op Weefseltemperatuur, Spierflexibiliteit, en Bloedcirculatie.
 5. http://www.electrotherapy.org/

 

Lees meer:

Nieuws & opinies
Technologie
Wetenschappelijke literatuur
Behandelingen
Producten